Миленко Неделковски: Полиција е влезена во станот на Катица Јанева во...

Контроверзниот новинар, Миленко Неделковски, на својата фејсбук страна објави, како што тој вели, ексклузивни информации во врска со случајот за изнуда од страна на...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Обележување на територии

И се случи тоа што не беше тешко да се предвиди. Никна среде Охрид, среде градот лулка на словенската писменост и култура, дивоградбата наречена...

Скопјанка едвај спаси глава во Никити од убод од отровна риба 

Внимавајте риба дракена напаѓа по грчките плажи Неколку македонските туристи, но и од регионов, кои во јуни летуваат на плажите во Грција имале непријатно искуство....

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Осаменост

Осаменоста сè повеќе станува болест на 21 век. Лошите брачни и љубовни односи, наездата на разводи, избегнувањето да се влезе во брак, форсирањето на...

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Промени

Дали некогаш сте се запрашале: Што е животот и што треба да направите за да се почувствувате среќни, хармонични и исполнети? Колку материјални средства...

Животни патокази – СМИСЛА

Самосвеста, позитивното размислување и самопочитта се клучни за постигнување на успехот и за пронаоѓање на смислата и среќата. Емоционалната ранливост и оптоварувањето со туѓото мислење...

КОЛУМНА, ПЕТАР БОГОЈЕСКИ: Оваа вистина!

Во првиот дел од ова писание, насловен како „Која вистина“, останав недоречен за македонистите. Суштината на денешната македонска болка за „црковна самостојност“ лежи во...

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Силен дух

Општата еуфорија која завладеа по успехот на ракометарите на Вардар само покажа дека ништо не е загубено за лицата кои искрено веруваат, поседуваат силен...

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Исцелување на душата

Времето изминува, просторот се менува, само душата продолжува да учи од секој нов миг и да го бара патот кон својот вечен мир. Исцелувањето на...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Отповикување, не оставки

Нашава квази демократија, која патем сосема наликува на некоја африканска варијанта со тазе увезен систем, пука по сите шевови. По потреба се отвораат точно...

КОЛУМНА, ПЕТАР БОГОЈЕСКИ: „Френски ме куршум прониза!“

Како може ставот на некои официјални бугарски политичари и некои политиканти околу нив, да биде ист со ставот на српскиот министер за надворешни работи,...

ИНТЕРВЈУ, СОЛЗА ГРЧЕВА: После ова дно кое го допревме, не ни...

“Ние како партија бегаме од популизам бидејќи сакаме одржливи, а не моментално привлечни решенија. Полно пати сум изјавила дека нам, после ова дно кое...

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Непотребни грижи

Да се има добро здравје и да се биде во мир и хармонија со самите себе претставува најголемо богатство кое носи успех, напредок и...

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Одговорност

Сите ние живееме во општество (свет) во кое преовладуваат површните и неискрени односи помеѓу луѓето. Алчната ориентација кон создавање што поголем профит предизвика да...

Kанцерот не е смртна пресуда… кај мене луѓето не умираат

На контото на д-р Басара се 2.200  реализирани трансплантации со матични ќелии, со  87% до 90% на излекуваност на пациентите. Басара вели „За мене...

КОЛУМНА, ПЕТАР БОГОЈЕСКИ: Македонски концепт!

„За туѓи бели дворови, копај си црни гробови!“, напиша безвременскиот Рацин, во надеж дека само што не дошле македонските бели мугри. Со надеж дека...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: СЈОф  ЛЕЛЕ!

Основна одлика на секоја власт кај нас, во изминатите триесетина години е, да ги меле во клетви претходниците, да вади “податоци“ од ракав по...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Паднати ангели

На овој народ очигледно му требаат идоли. Макар и да се неписмени, макар и да пелтечат, макар и да имаат просек 6, макар и...

КОЛУМНА, ПЕТАР БОГОЈЕСКИ: Македонци, имаме проблем!

Македонци, имаме проблем! Слободните заминуваат, робовите остануваат! Што сакам да кажам со тоа? Еве следново... Скоро сите припадници на современата македонска нација, ќе се согласиме...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Пронаоѓање на топла вода

Денес ќе пишувам за мојот роден град под Исарот, Штип. Каде е, а каде може да биде овој град со голем, неискористен потенцијал. Штип...

ШТОТУКУ ОБЈАВЕНО