ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Непотребни грижи

Да се има добро здравје и да се биде во мир и хармонија со самите себе претставува најголемо богатство кое носи успех, напредок и...

Родители внимавајте: “Бабичка” и “Момо” сеат страв, се повеќе деца на...

Контроверзните онлајн игри кои на децата и тинејџерите им задаваат опасни предизвици, за кои слушавме дека се појавиле во Русија, Аргентина, Мексико, САД, во...

Готви дивеч, сака да спортува, да подарува и е голем верник 

На екипата на весникот „Вечер“, Богдановиќ широко им ја отвори вратата од неговиот дом на улица „Народен фронт“, во населбата Капиштец, за да можеме...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Паднати ангели

На овој народ очигледно му требаат идоли. Макар и да се неписмени, макар и да пелтечат, макар и да имаат просек 6, макар и...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Лажги со опашки

Излезете за Европска Македонија! Нашите граѓани ќе се лекуваат бесплатно во Европа! Нашите студенти ќе се школуваат бесплатно во Европа! Лажат оние кои велат дека во јуни...

КОЛУМНА, ПЕТАР БОГОЈЕСКИ: Македонска држава

Генерациите кои заминаа, каузата за која се бореле, животите за која ги дале, не било тоа поради „идеалите“ на ВМРО ДПМНЕ или СДСМ или...

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Љубовен избор

Прашањето за присуството на љубовта во животот на луѓето е актуелна тема за која постојат најразлични одговори. Индивидуалниот став е основен за важноста на...

КОЛУМНА, ПЕТАР БОГОЈЕСКИ: Македонци, имаме проблем!

Македонци, имаме проблем! Слободните заминуваат, робовите остануваат! Што сакам да кажам со тоа? Еве следново... Скоро сите припадници на современата македонска нација, ќе се согласиме...

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Позитивен пристап

За секој од нас е исклучително битно да умее да го направи вистинскиот избор и да се насочи кон позитивната патека на сопственото постоење....

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Пронаоѓање на топла вода

Денес ќе пишувам за мојот роден град под Исарот, Штип. Каде е, а каде може да биде овој град со голем, неискористен потенцијал. Штип...

Пробиштип ќе добие обновено кино, Спомен парк со повеќе содржини и...

Општина Пробиштип со финансиска поддршка на Агенцијата за рурален развој ќе реализира три проекти во вредност од 55 милиони денари. Завршува тендерската постапка за реконструкција...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Трета  опција

Нормално би било да пишувам за трета опција или за трет пат во политиката бидејќи таму припаѓам. Но, тоа би било така, доколку навистина...

КОЛУМНА, СУЗАНА ТУРУНЏИЕВА: Ми лежи на срце

Од сите тежини кои чат пат знаат да ми стежнат на срце, па морам да ги мозгам и разрешувам, денеска ми текна дека една...

Во Македонија нема беснило, ама бесни кучиња секојдневно касаат луѓе

Во Европа беснилото е присутно во Бугарија, Естонија, Унгарија, Италија, Латвија, Литванија, Полска, Романија, Словачка, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Србија, Албанија,...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Глупи изјави како карактерна особина

Добро, сега чувме лично од премиерот дека “педерите“ биле синоним за бескарактерни и подли луѓе. Поточно, измамници и манипулатори. И тоа после неговото извинување...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Задолжителна лектира

Деновиве имав добар, личен повод  да ја препрочитам  една од најдобрите куси приказни на големиот Марк Твен, “Кандидирање за гувернер“. Морам, како талон за...

МИГРАЦИЈАТА ГО ЗЕМА ДАНОКОТ – Велебрдо и Јанче без ниту едно...

Во долнореканското село Велебрдо, едно од најголемите во општина Маврово и Ростуше за новата учебна година не е запишано ниту едно прваче. Истата судбина...

Политичарите со змија во џеб, штедат кога одат на одмор

Политичарите и функционерите, како и сите луѓе, сакајќи да избегаат од градските горештини, а и да се релаксираат од обврските, и во средината на...

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: Позитивно чувство

Позитивниот пристап е исклучително битен за остварување на целите и за реализирање на потенцијалите. Без оглед што современиот начин на живеење е проткаен со...

КОЛУМНА, СОЛЗА ГРЧЕВА: Нема правда, има мир

Во целиов правно мафијашки галиматијас кој се одвива на отворена, но повеќе на затворена сцена, барем неколку работи се засега јасни. Велам засега, бидејќи...

ШТОТУКУ ОБЈАВЕНО