ОБВИНИТЕЛСТВО ИСТРАЖУВА: Зошто се затворени хируршките сали на Клинички?

66

Обвинителството истражува зошто веќе една недела се затворени хируршките сали во Клинички центар „Мајка Тереза“. Првите информации се дека се ширел непријатен мирис, а од Министерството за здравство посочиле на проблеми со функцонирање на вентилацискиот систем.

Предметот е распореден кај обвинител кој треба да провери дали во овој случај има кривично дело.

По собраните искази и докази обвинителствoто ќе процени дали постои основа да поведе кривична постапка и против кого.

За проблемите во зградата на хируршките клинки се огласија и од ВМРО ДПМНЕ. Ги обвинија СДСМ и ДУИ дека го уништуваат здравството до последен ден.