Колони возила со развеано српско знаме низ улиците во Белград и Косовска Митровица во знак на поддршка за Вучиќ

1701

Околу 19 часот и 30 минути по булеварот „Цар Лазар“ во правец на Варадински мост во Белград се движеле повеќе од десетина автомобили со српското знаме, јави репортерот N1.

Автомобилско дефиле се одржа и во Косовска Митровица. Поголема група граѓани се движеа низ улиците со српски знамиња поставени на јарболи, стакла и хауба на автомобилите, јавува КоССев.

Во колоната имаше околу стотина автомобили кои се движеа свирејќи музика и веејќи знамиња од кружниот тек кај фонтаната до вториот кружен тек – кај споменикот на Кнез Лазар, додава КоСсев