Ќе затвораат ли кафаните и кафулињата во 18 часот, денеска одговор од Владата?

405

Владата денеска на седница ќе го разгледа предлогот на Комисијата за заразни болести од 18 декември до 21 јануари угостителските објекти да се затвораат во 18 часот, наместо во 21 часот и да нема групирања дома и на отворено. Ова, како што образложива од Комисијата е со цел да се избегне зголемување на бројот на заболени од Ковид-19 во претстојниот период на празници.

Препораките за рестриктивни мерки се насочени на реорганизација на работното време на угостителите, препораки за јавни собири, препораки до верските заедници, до работните организации и препораки кои се однесуваат на работата на рестораните во хотелските објекти.

Филипче до граѓаните: Не излегувајте од дома по 18 часот