Со часови се барал себеси со полицијата, никој не забележал дека е со нив

182

Педесетгодишниот Бејхан Мутлу, кој се сметал за исчезнат во Турција, случајно се вклучи во потрагата по себе.

Тој со часови се барал себеси со полицијата и друштвото, пред да сфати дека тие всушност го бараат, пишуваат турските медиуми.

„Со часови се бараше себеси, под претпоставка дека потрагата е по некој друг“, пишуваат медиумите.

Според извештајот на локалните медиуми, Бејхан бил на пијачка со пријателите во моментот кога залутал во блиската шума и не се вратил.

Загрижени за него, неговите пријатели ги предупредиле властите кои потоа организирале потрага.

Кога човекот беше прогласен за исчезнат, властите го бараа во околните населби и група волонтери се приклучија на мисијата.

Со часови го викаа неговото име, одеднаш одговори човекот што го бараа.

„Кого бараме? Јас сум тука “, рекол дечкото кој наводно бил под дејство на алкохол.

Не е јасно како Бејхан се нашол во оваа потрага или како неговите пријатели не сфатиле дека тој цело време им бил пред носот.

Полицијата го спроведе до неговата куќа.