Рускиот суд осуди самохран татко на две години затвор поради објава на социјалните мрежи

98

Рускиот суд денеска го осуди самохраниот татко Алексеј Москаљов за објави на социјалните мрежи во кои ја критикува војната во Украина и го осуди на две години затвор.

Против Москаљов беше отворен случај откако цртежите на неговата ќерка на училиште изразија противење на инвазијата, според неговиот адвокат и активисти, пренесува АП.

Москаљов избега од домашен притвор пред да му биде изречена пресудата во неговиот роден град Јефремов и е на слобода, соопштија судските власти.