Поставете си цел: Полната Месечина е време да започнете да ги реализирате вашите планови

424

Ако си поставите цел, полната Месечина е време кога ќе го започнете вашето патување. Тоа е кулминација, а воедно и вистинскиот момент да преземете акција за да го постигнете она што сте го замислиле. Со замислата, ја внесувате идејата во реалноста и создавате магија.

Многу луѓе ја чувствуваат енергијата на полната Месечина. Тоа секогаш значи дека Сонцето и Месечината се во спротивни знаци на Зодијакот. Тоа е време исполнето со набој, но од друга страна и со рамнотежа. Сончевиот јанг и лунарниот јин се во хармонија.

Што да направите кога Месечината е полна?

Месечината изгрева и ако сте си поставиле цел за време на младата Месечина, подготвени сте да дејствувате!

Во жуборот на енергиите, може да се стекне увид во работите поврзани со нејасните желби за време на младата Месечина.

Направете го тоа реалност со конкретна акција, можеби со ритуал кој испраќа порака дека сте подготвени да ги интегрирате вашите намери.

Полна Месечина и нов почеток

Секој месец имате можност да доживеете нов почеток. Намерите што ги поставуваме во одредена лунарна фаза можат да ги добијат специфичните карактеристики на таа фаза на Месечината.

Тоа е начин да останете фокусирани на космичките струи и да пловите со струјата.

Месечината се полни и се празни и таа е константа во хаотично време. Секоја промена е можност да поставите нови цели и да се приближите до поголема мистерија.

Што значи целта?

Целта сугерира активен ангажман во она што го создаваме заедно со Универзумот.

Вашата намера е она планирате да го создадете во вашиот живот.

Подготовка за полна Месечина

Секоја полна Месечина носи различно интуитивно чувство и секој ритуал што го правите може да ја извлече суштината на знакот.

Како што се приближува, можеби ќе собирате фотографии, пронајдени предмети, значајни тотеми и ќе ги поставите заедно со вашите намери на видно место.

Време за славење

Полната Месечина често носи силна вибрација, создавајќи атмосфера за славење.

Ја отвора вратата за важни луѓе да влезат во вашиот живот. Но, имајте на ум и дека тоа може да биде интензивно.

Постои причина зошто се повеќе полицајци се испраќаат во патрола на полна Месечина!

Најдете време за себе и покажете си почит на некој начин за секој чекор од фазата на млада Месечина.

Конечна точка и „откривање“

Понекогаш полната Месечина ја чувствуваме како крај на една фаза од патувањето во животот.

Ова е точно и на лично и на глобално ниво.

Тоа е како во филм каде што сите акциони точки се одвоени и за момент можете да ги видите испреплетени како целина.