Зголемен бројот на новозаразени и починати од Ковид-19 во Британија

30

Во Велика Британија беа потврдени 55.761 нови случаи на зараза со коронавирусот во изминатите 24 часа, што е зголемување во споредба со претходниот ден кога имаше 48.682.

Пријавени се повеќе смртни случаи, 1.280 во споредба со 1.248 вчера.

Според владините податоци, бројот на луѓе кои ја примиле првата доза на вакцина за Ковид-19 се искачи на 3,2 милиони.

Извор:МИА