Во Виетнам отворен е најдолгиот стаклен мост во светот

329

Отворен е мост по повод 47-годишнината од крајот на Виетнамската војна.

Мостот Бел змеј е долг 632 метри и се состои од три слоја калено стакло со дебелина од 40 милиметри.

Најдолгиот мост во светот со стаклен под е отворен за сите храбри патници, подготвени да го поминат меѓу две планини во Виетнам.

Изграден во планинска област на северот од земјата, мостот со стаклено дно е најновата атракција во областа, која веќе е една од најпопуларните туристички дестинации во земјата, објавија локалните медиуми.