Бос зачекори на целта: По еден месец аџилак, пејачот Никола Роквиќ пристигна во грчка Егина

489

Никола Роквиќ пристигна во грчка Егина по еден месец аџилак.

Бос влезе во манастирот Свети Нектариј Егински.

Тој беше пречекан од семејството, имаше и пријатели, познаници, домаќини…

Такаречи со солзи радосници дојде до моштите на свети Нектариј Егински и се поклони.

„Фала му на Бога, одлично ми оди. Не почувствував ниту еден километар. Деновиве, кога планинарев, обично на 30-тиот километар малку ми беа малку потешки нозете, но денес ништо. Безвременско чувство. Не знам. Многу е емотивно, се уште не можам да се освестам. Господ да ве благослови“, рече Никола пред насобраните луѓе.

За време на патувањето Никола успеал да собере 31 милион динари за фондацијата „Фемили“ која ја основал со сопругата Бојана Баровиќ, а сите пари ќе бидат донирани во хуманитарни цели.

Успешно се обезбедени парите неопходни за реконструкција на Детскиот онколошки оддел во Белград.