АНКЕТА: Дали СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ ќе постигнат договор и ќе ги изгласаат уставните измени?

26849

Засега е неизвесно како ќе продолжи дијалогот за преодна Влада и евентуални уставни измени, откако двете најголеми партии СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ направија чекор напред кон консезус за најактуелните политички процеси. Партиите не оствариле никаква комуникација после лидерската средба, и не се знае како понатаму ќе продолжат разговорите.

Сите сценарија се отворени, а опозицискиот лидер предложи три можни датуми за избори наесен.

Дали СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ ќе постигнат договор и ќе ги изгласаат уставните измени?