АНКЕТА: Дали мислите дека Скопје ќе добие прва жена градоначалник? 

4469

Граѓаните на Град Скопје ќе гласаат во вториот круг на Локалните избори, што ќе се одржи на 31 октомври, за независната кандидатка поддржана од ВМРО-ДПМНЕ, Данела Арсовска и кандидатот на СДСМ, Петре Шилегов.

Данела Арсовска влегува во вториот круг со предност од 7.805 гласа (доби 85.657 гласа) наспроти нејзиниот противник од редовите на СДСМ, Петре Шилегов (во првиот круг имаше 77.852 гласа).

Дали мислите дека Скопје ќе добие прва жена градоначалник?