ОВА СЕ СЛУЧУВА ПО 12 ГОДИНИ: Јупитер влегува во Близнаци, пристигнува планетата на благосостојбата и патувањето

427
Фото: pexels.com

Петте минути на Близнаците конечно се тука, или подобро кажано, нивната година (до 10 јуни следната година), кога Јупитер ќе помине над овој знак.

Оваа планета на благосостојба, патувања, контакти со странци, проширување, пари, образование, права, по 12 години, на 26 мај, влегува во комуникативните и снаодливи Близнаци, знакот што е „преку патот“ на оној со кој владее Јупитер (Стреле ), бидејќи чие влијание не е нагласено (како кај Стрелец, Риби и Рак).

Затоа е потребно луѓето со оваа положба на Јупитер, повеќе од другите, да усвојат одредени правила и да се потрудат да ги изразат своите таленти. И сигурно ги има многу, почнувајќи од дарбата за пишување, музика и наука, преку мануелна умешност, па сè до дипломатски шарм што може да им отвори многу врати.

Затоа што ако не се потрудат за себе, тешко дека некој друг ќе го направи тоа наместо нив. Започнуваат многу работи, а завршуваат неколку, иако уживаат во процесот на учење, без разлика дали се работи за странски јазици, програмирање, занает и слично. Сакаат да патуваат, читаат и се дружат, имаат широк круг на пријатели, кои главно се образовани и имаат дарба за деловни и креативни активности. Бидејќи имаат лежерен однос кон парите и сакаат да трошат, често не успеваат да заштедат ништо.

Транзитот на Јупитер низ првата астролошка куќа на Близнаците, која ги претставува нивните лични можности, таленти и физички изглед, ќе донесе многу шанси да заработите убава сума пари преку соработка со странци. Ова особено важи за луѓето од знакот Бик, за кои Јупитер во втората куќа ќе донесе двоен извор на приход.

Многумина со оваа позиција на Јупитер ќе купат нов автомобил, ќе го прошират бизнисот, ќе завршат судски спор, додека жените кои планираат потомство ќе забременат. Емотивниот партнер, и за посилниот и за понежниот пол, често претставува вистинска поддршка во секој поглед, додека нивниот деловен и љубовен живот често се испреплетуваат, па влегуваат во паралелни врски. Ќе има и многу познанства и нови љубовни врски кои ќе започнат благодарение на интернетот.

Периодот од 26 мај до 4 јули, кога Јупитер формира триаголник со Плутон во Водолија, е одличен за инвестиции, било да е тоа берза, инвестициско злато, електронски пари, недвижнини, автомобилска индустрија. Од август годинава до март идната година не треба да земате кредити, ниту да инвестирате во нови бизниси.