Филм: „Незаборавна пролет во заборавено село“ – комедија

186

„Незаборавна пролет во заборавено село“ е насловот на албанско-косовско-македонската копродукција која публиката може да ја види во градските кина.

Во оваа комедија, тивкиот, обичен живот на едно заборавено село драматично се менува кога пристигнуваат три проститутки во селското кафуле…

Во филмот, кој е во режија на Куштрим Бектеши, улогите ги толкуваат Луан Јахја, Ромир Зала, Адриана Матоши, Вин Бејлери, Осман Ахмети.