Снимен на дело:Со две деца на задното седиште без сигурносни појаси, 34-годишник „летал“ на автопат/ВИДЕО

168
Фото:МВР Србија

Триесет и четиригодишен маж возел автомобил со брзина од 227,8 километри на час на магистралниот пат Крушевац-Појате во Варварин.

Маж со голема брзина на задното седиште од „порше панамера“ управувал две деца на возраст од осум и пет години, кои не биле врзани појаси.

Полициски службеници на Управата на сообраќајната полиција со пресретнувач го запреле возилото кое со оваа брзина се движело на пат на кој ограничувањето е 130 километри на час.