Официјалната церемонија за извлекување на ЕВРО помина со одредени бизарности. Во преносот на извлекувањето на топчињата во Хамбург повремено се слушаа звуци од порно филмови.

Во ждрепката учествуваа десет фудбалски великани, а некои луѓе заедно со водителките останаа во чудо бидејќи за време на ждрепката се слушаа несоодветни звуци.

https://twitter.com/centregoals/status/1731009493553549663?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1731009493553549663%7Ctwgr%5E45675fa9e4fec5814739ad3912b23878651b01eb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Fsport%2Ffudbal%2Fvesti.php%3Fyyyy%3D2023mm%3D12dd%3D02nav_id%3D2443991

Затечени беа Давид Силва и Брајан Лаудруп.

Ова не е прв пат ждрепката во светот на фудбалот да биде помине со ваков скандал, бидејќи при извлекувањето на паровите во ФА Купот, кое го водеше Гери Линекер, беше одбележан и оваков гаф, а потоа одговорноста ја презеде Јутјуберот „Jarvo69“.

https://twitter.com/Stockport1987/status/1731009418974634376?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1731009418974634376%7Ctwgr%5E45675fa9e4fec5814739ad3912b23878651b01eb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Fsport%2Ffudbal%2Fvesti.php%3Fyyyy%3D2023mm%3D12dd%3D02nav_id%3D2443991