Силен земјотрес во Егејско море меѓу грчките острови и турскиот брег

38

Земјотрес со јачина од 4,3 степени според Рихтер ги погоди источните грчки острови и западниот брег на Турција.

Земјотресот бил на длабочина од 13 километри.

Тресењето на земјата се почувствува и во други делови на Грција и Турција.