Пролетта пристигнува, барем во душата: Се наближува крајот на ретроградниот Меркур

128

Прекинот на прошетката на Меркур носи излив на позитивна енергија, а исто така се препорачува да поминувате повеќе време со вашата сродна душа.

Кога станува збор за астрологијата, постојат одредени датуми кои се многу важни и сигурно ќе влијаат на луѓето во наредниот период

Еден од нив е 15 мај, кога завршува ретроградниот курс на Меркур, за кој астрологот и нумеролог Гоца Драгишиќ откри повеќе:

– На 15 мај Меркур ќе престане да се движи во спротивна насока. Ова ќе биде многу добар настан кој ќе предизвика излив на позитивна енергија. Тоа значи дека за многумина од нас ќе заврши црната низа на полето на финансиите и работата. Луѓето ќе имаат повеќе желба и сила за комуникација, излегување. На овој ден, многумина од нас ќе почувствуваат олеснување, ќе почувствуваат цветање на енергија. Конечно! Црните денови се зад нас и за жал овој Марс донесе (што носи неговата енергија) поделба, распаѓање, тага, војна и слично – вели Гоца.

Сепак, Гоца ги потсети своите следбеници дека Венера влезе во Ракот на 7 мај, каде што ќе остане до 4 јуни:

– Акцентот ќе биде ставен на љубовта, што секако не мора да значи дека треба да се откажете од деловните амбиции. Важно е да ги извршувате обврските, за да имате доволно енергија за се. Главната работа е како ќе го поминете слободното време. Обидете се да најдете начин да поминете време со вашата сродна душа. Венера е позитивна кога луѓето се зближуваат, си даваат топлина и љубов – вели Гоца и додава:

– Правете повеќе добри и светли дела во ова предизвикувачко време. Споделете ја вашата љубов за да привлечете повеќе позитивна енергија. Правете добро и обидете се да и го разубавите денот на секоја личност што ќе ја сретнете. Не плашете се да флертувате, да се запознаете, да одите на состаноци, да ја исповедате својата љубов.

Шетајте повеќе, бидете мрзливи помалку. Спортувајте, бидејќи тоа ќе ви помогне да се справите со негативните емоции. Исто така е одлично време за прошетки и екскурзии во природа. Венера сака се што е поврзано со морето и елементот вода воопшто. Одете на одмор по можност и наполнете ги батериите – вели Гоца.