Охрид повторно се тресе, регистриран трет земјотрес со јачина од 2,8 степени

441

Три земјотреси се регистрирани во охридско-струшкиот регион во изминатите два часа.Последниот е регистриран во 23 часот и 05 минути со магнитуда од 2,8 степени по Рихтер.

Претходно, регистрирани беа земјотреси со јачина од 2,6 и 2,5 степени по Рихтер.