Останатите им се секогаш виновни, а самите себеси си се најголеми непријатели: Најтажните луѓе се родени само во еден хороскопски знак

189

Луѓето родени во овој хороскопски знак се познати по својата неодлучност и мрачно размислување, поради што секогаш се несреќни или депресивни.

Се работи за Вага.

Вагите се во постојан страв. Тие секогаш размислуваат за последиците и ја предвидуваат иднината, која во нивните умови е обично црна и неизвесна.

Преоптоварени со контрола, Вагите се прилично тажни, па дури и депресивни бидејќи не можат да контролираат сè што постои.

Нивната неодлучна природа влијае и на нивните емоции, што може да предизвика збунетост за тоа како навистина се чувствуваат.

Емоционалната рамнотежа е многу важна за Вагата. Кога тагата ја нарушува таа рамнотежа, Вагата паѓа. Нивната тага е безнадежност и тие имаат тенденција да ѝ се предадат. Вагата е независен еквилајзер на емоциите. Ако веруваат во нивната способност да управуваат со својата тага и да посегнат по помош, можат да се вратат на вистинскиот пат за кратко време.

Тие се најмногу сакани во општеството поради нивната љубезност и интелигенција, па добро се согласуваат со спротивниот пол.

Вагите се еден од најбалансираните знаци, но кога се депресивни, тие имаат тенденција да се чувствуваат нестабилно и нерасположени, со намалена желба за дружење.

Тие често знаат да се чувствуваат безнадежно, но и покрај тоа даваат се од себе да останат среќни и прибрани, само за луѓето околу нив да бидат среќни.

Можеби звучи чудно, но Вагите попрво би ги ставиле туѓите чувства на прво место пред сопствените. Меѓутоа, поради нивните негативни ставови, тие самите си се најлошите непријатели на патот кон среќата.