Новите соеви на коронавирусот „Ерис“ и „Фроникс“ се шири низ Балканот, а симптомите на двата нови соеви се:

-Блага температура
-Воспалено грло
-Повремена кашлица
-Течење на носот
-Главоболка
-Слабост
-Исцрпеност

Засега најмногу заразени има во соседна Србија, над 1.500, а нешто помалку во Албанија.