Обилни врнежи од дожд во Прилеп, зголемен водостојот на реките и излевање

94

Обилни врнежи од дожд попладнево го зафатија Прилеп.
Водостојот на реките е зголемен и засега на некои места има излевање на реката од речното корито во Прилеп, соопшти Центарот за управување со кризи.

Од страна на раководителот на РЦУК- Прилеп побарано е од Територијалната противпожарна единица Прилеп и ЈП „Водовод“ да има дополнителна дежурна екипа доколку има потреба од дополнителни сили.