НОВА ХАВАРИЈА ВО СРБИЈА: Три вагони со пропилен излетаа од шини во Суботица

72

Три вагони-цистерни полни со пропилен излетаа од шините во Суботица, но плинот не тече и местото е обезбедено, јави денеска РТС.

Пожарникарите се на терен и нема опасност по здравјето на луѓето.

Пругата не е оштетена, а се разгледува можноста за ангажирање на кран за подигање на цистерната.

Возот со 23 вагони-цистерни одел кон Нови Сад.