Нетанјаху: Војната на Израел за елиминирање на Хамас ќе продолжи

544

Видео-изјавата од кабинетот на израелскиот премиер доаѓа кога илјадници Израелци излегоа на улиците на Тел Авив барајќи од владата да направи повеќе за да обезбеди ослободување на затворениците.

Некои побараа и оставка на Нетанјаху.

„Многу ја ценам правилната позиција што ја зазедоа САД во Советот за безбедност на ОН“, рече Нетанјаху, мислејќи на гласањето во петокот.

„Затоа, Израел ќе продолжи со праведна војна за да го елиминира Хамас и да ги постигне останатите цели на војната. И другите земји мора да разберат дека е невозможно да се поддржи елиминацијата на Хамас од една страна, а од друга страна да се повика на прекин на војната, што ќе ја спречи елиминацијата на Хамас“, рече Нетанјаху.