Несреќа на Дунав: Се преврте чамец, едно лице се спаси, а по тројца се трага

321

Чамец со четири лица синоќа околу 22 часот и 30 минути се превртел во Дунав кај Ада Хуја, на километар од мостот Панчевац.

Лицата се на возраст од 35-37 години. Од Дунав испливало само едно лице, кое повикало полиција во 23:30 часот. Сите останати се водат како исчезнати, а полицијата од синоќа трага по нив по Дунав.

К.М.(37), според очевидци, бил изгребан и каллив кога посегнал по блиската грмушка и побарал помош.

– Човекот пливаше нагоре и излезе од реката на висината на Крњача на левиот брег на Дунав. Залутал низ грмушките над насипот, ја видел светлината на куќите, дошол до првите куќи, изгребан, каллив и ја пријавил несреќата, вели очевидец.

Несреќата најверојатно се случила поради силни струи и големи бранови на Дунав.