НАСА создаде небесна симфонија: Слушнете ги звуците на Универзумот!

54

НАСА отиде чекор понатаму задоволувајќи го нашето воодушевување, па така освен неверојатните фотографии од Универзумот, сега ги искористи податоците од телескопот којшто го набљудува галактичкиот центар на Млечниот пат и создаде небесна симфонија.

На ѕвездите и одредени светлини им се доделуваат ноти, додека облаците од гас и прашина произведуваат атмосферски звуци и зуење.

Слушајте ја небесната симфонија и уживајте!