Музичкиот натпревар „Америка има талент“ си доби нова суперѕвезда:Слепа пејачка од Индонезија ги одушеви судиите

153
Музичкиот натпревар „Америка има талент“ ја доби најголемата суперѕвезда во ликот на слепата пејачка Путри Ариани.
Седумаесетгодишна натпреварувачка од Индонезија ги одужви судиите, и ги собра овациите од публиката.
„Полудеа по тебе“, ѝ рече Софија Вергара во име на жирито.
Ариани на аудицијата настапи со оригинална авторска песна, а потоа познатиот Сајмон Ковел ја замоли да отпее друга.
Ариани ја одбра “Sorry Seems To Be The Hardest Word” (Blue, Елтон Џон), а Хајди Клум беше фасцинирана.
„Не маѓепса сите, твојот глас, ти си ангел, суперѕвезда“, рече Клум.
А потоа следеше кулминацијата -Кауел го притисна златниот тастер.
„Мислам дека сите го чувствуваме истото. Имаш 17 години. Пишувам песни. Имаш неверојатен, јасен глас, мислам, навистина, навистина добар. Имаш некој вид сјај во себе’, објасни Сајмон.
Со овој потег автоматски ја испрати Путри во емисијата во живо, која ќе биде снимена во август.