Мексиканската полиција ја уапси куклата-убиец Чаки поради тероризирање на луѓето на улица за пари

106

Полицијата во мексиканската држава Коахуила неодамна уапси кукла Чаки со нож и нејзиниот сопственик вентрилокст за тероризирање на луѓето на улиците за пари.

Црвенокосата кукла убиец Чаки, опседната од духот на серискиот убиец, е еден од најстрашните филмски ликови во историјата. Тој е иконичен лик чија морничава насмевка ги тероризираше генерациите ширум светот, па навистина не е изненадување што некој користел кукла Чаки за да ги исплаши луѓето да им дадат пари.

Тоа се случи во Монклав, град во мексиканската држава Коахуила (Коахуила), каде што маж идентификуван само како Карлос Н. почнал да манипулира со голема кукла Чаки како вентрилокст и да ги тероризира луѓето на улица да му даваат пари.

Кога полицијата била известена дека куклата Чаки нападнала луѓе, полицајците биле испратени на местото на настанот, каде наишле на маж кој носел голема црвенокоса кукла и носел вистински нож.

И двајцата беа приведени и со лисици на рацете, што може да се види на фотографиите кои подоцна станаа вирални на социјалните мрежи. Очигледно и вентрилоквистот бил позитивен на дрога.

Со оглед на тоа што полицајката позирала со куклата Чаки и ѝ ставила лисици на предлог на новинар, моментално се води истрага дали не ја сфатила доволно сериозно работата.