Лекарската комора одбележува 29 години од основањето

16

Лекарска комора  денеска ќе одбележи 29 години од основањето на оваа професионална докторска асоцијација со јавни овластувања.

По тој повод на настанот преку видеоконференциска врска поздравни обраќање ќе имаат министерот за здравство Венко Филипче и претседателот на Лекарската комора на РСМ, Калина Гривчева Старделова, а ќе биде доделена и плакета „Свети Наум Охридски“, како и награда за најдобрите студенти по медицина.