Ковачевски: Ние и денеска не знаеме кој е ставот на Мицкоски за Преспанскиот договор

31

Ковачевски во вечерашниот дуел со Мицкоски на Канал 5 изјави дека според него лидерот на ВМРО-ДПМНЕ не е загрижен туку неодлучен, а тое не е лидерска карактеристика.

„Ние и денеска не знаеме кој е ставот на Мицкоски за Преспанскиот договор. Ние добивме многу јасна преговарачка рамка, обезбеден македонски јазик потпишавме договори намакедонски јазик вклучително и договорот на Фронтекс што не беше замисливо во минатото. Затоа велам дека во СДСМ има политичари кои што имаат храброст да донесат одлуки за безбедна и подобра иднина, Европска иднина“, рече Ковачевски.