Им претстои кармичка година: Два хороскопски знаци можат да ги очекуваат промените уште од март

1222

Во астрологијата, затемнувањата го симболизираат затворањето на еден животен циклус пред почетокот на новата фаза. Во 2024 година ќе се случи затемнување кај знаците Овен и Вага.

Ќе се соочат со многу предизвици, бидејќи ова е време за личен раст и еволуција, во текот на кој Овенот и Вагата ќе мора да поминат низ кармичка година на промени.

Астролозите велат дека Овенот ќе има корист ако се фокусира на барање поддршка од пријателите. Во меѓувреме, Вагите ќе можат да ја реализираат својата креативна страна и да добијат признание.

Овен

Сезоната на затемнување ќе ве принуди да се фокусирате на личните односи. Северниот јазол во вашиот знак е кармичен затоа што ќе ве истисне од зоната на удобност за да ставите крај на врската која само го ограничува вашиот раст. Мора да барате начини да се развиете. Ги запоставивте сопствените потреби, па време е да ги слушате вашите вистински желби.

Во овој преоден период, може да се чувствувате несигурно, да се сомневате во вашите чекори и да се прашувате дали вашиот избор бил вистинскиот. Астролозите советуваат да побараат поддршка од пријателите. Верувајте ѝ на вашата интуиција и движете се во насока на вашите искрени соништа.

Кога Сатурн ќе влезе во вашиот знак, може да доживеете уште едно неочекувано будење, повторно учење на лекции.

 

Вага

Може да почувствувате сомнежи и несигурности. Транзитот на Сатурн во Јарец ги разниша вашите темели и ве натера да преиспитате одредени вредности. Сега се чувствувате како никогаш да не ја постигнете таа важна цел за која сте работеле толку напорно.

Додека Овенот се занимава со вашите врски, ќе се соочите со области од вашиот живот каде што треба да покажете независност и храброст. Треба да станете лидер, светилник за другите. Не плашете се – ова е вашата кармичка лекција. Мора да споделувате добрина и светлина со другите. Можеби можете да го направите тоа преку креативност. Мора да преземете поголема одговорност. Улогата на лидер не е нешто кон што отсекогаш сте се стремеле, повеќе би сакале да изберете тивко, мирно пристаниште каде владее удобност и хармонија. Сепак, сега треба да направите важен избор. Астролозите велат дека вашиот пат до победата е директно поврзан со лидерските способности.