Државната изборна комисија денеска ги констатираше редните броеви на претседателските кандидати на изборното ливче. Извлекувањето беше јавно, а го спроведоа претставници на кандидатите.

На изборното ливче имињата на кандидатите за претседател на државата ќе се најдат по следниов редослед:

  1. Стево Пендаровски
  2. Гордана Силјановска Давкова
  3. Стевчо Јакимовски
  4. Бујар Османи
  5. Билјана Ванковска Цветковска
  6. Арбен Таравари
  7. Максим Димитриевски