Душо моја, јас не сум говедски бифтек, јас сум Хоселито

408

Откако постои фудбалската игра, романтичните и помалку романтични врски или авантури на играчите се тема од голем интерес за општеството. Уште од времето на Марадона, Џорџ Бест, Алфредо Ди Стефано и Ромарио, ноќните излегувања на фудбалерите го привлекуваат вниманието на јавноста.

Со доаѓањето на новите технологии, особено социјалните мрежи и интернетот, овие настани станаа уште појавни благодарение на видеата и снимките кои се споделуваат низ целиот свет. Има се повеќе измами и скандали, но секако има и некоја голема љубови меѓу познати фудбалери и манекенки или девојки со друг бизнис.

Но, главно моделите и девојките кои се почесто ги нарекуваат инфлуенсери се врзуваат за оние фудбалери, кои се познати и богати, како што е роднината на поранешниот голман на Реал (М), Икер Касиљас, која се прослави со гостувањето во реалното шоу Островот на искушението во Шпанија.

Алба Касиљас не го гризе јазикот кога зборува за љубовните врски, а нејзините изјави оставија голем впечаток.

Според Алба, вистинската врска вклучува посветеност и времетраење, а не само минливи средби со познати личности. Алба ја отфрла идејата да се меша со фудбалерите поради нивната слава или статус. За неа овие средби се површни и немаат вистинско значење.

„Врска, врска, врска, вистина е дека не викам врска нешто што трае една година, а не месеци, дури и ако луѓето мислат дека сум луда по играчите на Реал (М). И да, еден од нив ми пиша, но мислам дека сите тие фудбалери гледаат на девојките како што ја гледаат топката – носете ја и клоцајте ја. Можев да бидам со некои од нив, но не затоа што не сакам да ме третираат како бифтек. Душо моја, јас не сум говедски бифтек, јас сум Хоселито. Освен тоа, тоа е за да можам да им кажам на пријателите подоцна, а тоа не ми се допаѓа“, изјави  Алба, а „Хоселито“ е всушност еден вид квалитетна шунка во Шпанија.