Демолиран македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград

433

Македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград синоќа е демолиран, објавија бугарските медиуми, а потврди бугарската полиција.

Сторителот го каменувал излогот при што се искршени стаклата.

Македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во Благоевград беше отворен во октомври минатата година.