Деветти ден од потрагата по телото на Данка Илиќ: Екипите се враќаат на локациите кои веќе ги пребарале

541

Привршува деветтиот ден од потрагата по телото на девојката Данка Илиќ, која беше убиена кај Бор. Денеска биле претресени атарите на селата Злот и Шумраковац кај Бор, а полицијата освен тоа нема други информации.

Нема информации за резултатите од потрагата по телото на двегодишното девојче, освен за оние кои се однесуваат на областите што се трагаат, но сепак се преобемни.

Повторно се претресуваа атарите на Злот, а РТС соопшти дека повторно се претресува Кањонот Лазарев и Лазарева Пеќина. Самрак беше во фокусот на потрагата првите неколку дена, а тимовите за пребарување се чини дека се враќаат на локации кои веќе ги пребарале. Се претпоставува дека се сомневаат дека има најголеми шанси да се најде трага што би довело до конечната локација на двегодишната Данка Илиќ.

Од српското МВР велат дека продолжуваат со потрагата, дека нема да застанат додека не се најде телото и дека продолжуваат со други оперативни дејствија, како што е разговор со можни очевидци и сведоци.