Голем медиумски интерес за шефот на руската дипломатија: „НА ЗДРАВЈЕ ЛАВРОВ“/ФОТО

1204

Министерот за надворешни работи на Русија, Сергеј Лавров е главната ѕвезда на 30.Министерски совет на ОБСЕ што се одржува во Скопје.

Вака изгледаше салата на 20 минути пред почетокот на прес-конференцијата на Лавров.

Фото: Ѕ Плавевски

Но, рускиот шеф на дипломатијата Лавров, нема да присуствува на завршницата на 30-иот министерски состанок на ОБСЕ, кој се одржува во Скопје. Тој ќе одржи прес-конфереција, после која ќе замине од земјава.