Веројатно не сте ни изненадени, натпреварот за излежување во Црна Гора се уште трае:на 44-тиот ден, тројца најистрајни се борат за титулата

93

Натпреварот во лежење во Црна Гора се уште трае, сабота е 44-ти ден. Остануваат уште тројца натпреварувачи од Црна Гора кои се борат за наградата од 1.000 евра.

Во етно-селото Брезна кај Плужине тројца натпреварувачи од кои две жени и еден маж се борат за првото место во лежечка конкуренција. Како што вели менаџерот Борис Круниќ за N1, тие лежат 44 дена, а пред некоја вечер, додава, славеле 1.000 часа.

“Натпреварувачите имаа мала церемонија на паузата, па го прославивме 1.000-тиот час. Останаа две жени од Никшиќ и еден маж од Мојковац. Вчера натпреварувач од Србија се откажа, не можеше повеќе. Значи титулата ќе остане во Црна Гора, најголемиот мрзливец ќе остане од Црна Гора, рече Круниќ.

Тој ги објасни и мотивите за ваквата упорност на три лица.

„Парите повеќе не се мотив, тоа е психолошка игра, а износот на пари го изгуби своето значење“, вели тој.

Натпреварувачите вообичаено имаат три паузи дневно, на осум часа од по 15 минути.

„Одат во тоалет, максимално ја користат секоја од трите паузи – се тушираат, ја мијат косата, малку тренираат, џогираат“, вели тој.

На прашањето на N1 како постигнуваат да направат се во тие 15 минути, тој вели:

„Кога си ограничен со време, се е можно кога сакаш, ни тие не веруваа. Но, се тушираат, мирисаат како души“, се пошегува тој.

За овој конкурс беа заинтересирани и странски телевизии.

„Не можеме да ги наведеме сите медиуми. Вчера имавме покриеност од Јапонија, Би-Би-Си, неколку радио станици и телевизиски станици од Германија. Имаше и радио од Ирска, ни се јави еден човек од Далас, вели тој – во неговата 40 години кариера, никогаш не испратил покана во Црна Гора“, рече Круниќ.