Британското знаме симнато од пред европските институции

45

Неколку часови пред брегзит, знамињата на Велика Британија, што беа покрај знамињата на ЕУ и другите земји-членки, беа отстранети од европските институции во Брисел и Стразбур.

Прво, британското знаме беше отстрането пред Европскиот совет во Брисел, а потоа пред зградите на Европскиот парламент во Брисел и во Стразбур.

Претходно попладнево, европското знаме беше симнато од пред постојаната британска мисија во ЕУ.