Британска двојка секојпат одново го вчудовидува светот со својата посветеност на 13-те деца, уште да беа вистински/видео

130

Џес Елис (27) и нејзиниот свршеник Ејвери Рејсен (33) им го посветиле животот на своите „деца“, од кои има 13, што не би било проблематично, напротив, доколку овие бебиња не беа пластични кукли.

За време на пандемијата на Ковид, имаше епидемија на осаменост и многу луѓе се обидуваа да се справат со неа на различни начини – така Алис, која живее во источен Лондон, дошла на идеја да собира кукли за да се смири и да престане да се чувствува осамено. пренесено од 24седам.

„Отсекогаш сум сакала бебиња – има нешто многу смирувачко во нивното држење“, ја започнува својата приказна Елис за SouthWest News Service.

Кога го купила своето прво „бебе“ Ребека за околу 300 евра, толку многу и се допаднало што почнала речиси опсесивно да размислува како да набави уште едно. Таа ја купува втората кукла по неколку месеци за 700 евра и ја нарече Сем.

Досега Елис потрошила околу 7.500 евра на својата колекција на лажни бебиња, а најскапа е баба Куки, „прерано родено девојче“, која ја чинела 2.100 евра.

„Сакам да ги гледам. Понекогаш, кога ќе ги погледнете за момент, не можете да препознаете дали се вистински или не. Ако сум вознемирена или под стрес, многу ми помага да ги задржам, некако како терапија. А освен тоа, ме подготвуваат кога еден ден ќе станам родител“, изјавила Елис за медиумите.

Како и во сите повеќечлени семејства, секогаш постои миленик, а Елиз признава дека тоа е Арију, куклата што ја купила последна:

„Често ја држам на седиштето во автомобилот, бидејќи мислам дека таму изгледа најреално. Ја гледам и мислам дека е вистинска, ова е уште една причина зошто ја држам на седиштето за автомобил затоа што изгледа како штотуку да ја донесов дома од болница. Убава е“, вели возбудена Елис.

Интересно е тоа што свршеникот и мајката на Елис ја поддржуваат нејзината опсесија со лажни бебиња, па дури и ѝ помагаат да им ги смени пелените и да ги преоблече. Но, само мама смее гордо да ги шета низ улиците на Лондон, се разбира, само кога времето е убаво за да не настинат.