„Ако Украина падне, НАТО влегува во војна со Русија“: Застрашувачка изјава од шефот на Пентагон

929

Ако Украина падне, навистина верувам дека НАТО ќе влезе во борба со Русија, изјави шефот на Пентагон, Лојд Остин.

Остин исто така, изрази загриженост поради руското напредување на линијата на фронтот.

Тој додаде дека недостигот на помош за Киев се заканува да доведе до недостиг на муниција за артилерија и противвоздушна одбрана.