Австралија ја дочека Новата година како што доликува: Небото блескаше од 9000 спектакуларни огномети

67
EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
Австралија ја дочека новата 2023 година во 14 часот по средноеврпско време со голем огномет над сиднејското пристаниште, а повеќе од милиони луѓе ја дочекаа Новата година на улиците на Сиднеј.

На прославата беа пуштени повеќе од 9000 огномети.

Нов Зеланд ја дочека Новата година на пладне според средоевропско време и со огномет пуштен од Скај Тауер висока 328 метри, а најзначајните градски знаменитости во Оукланд беа осветлени со ласерска светлост, пренесув Скај њуз.

 

Novi Zeland je dočekao Novu godinu u podne prema srednjeevropskom vremenu i uz vatromet koji je lansiran sa Skaj Tauera visokog 328 metara, a najznačajnije gradske znamenitosti u Oklendu bile su obasjane laserskim svetlom, prenosi Skaj Njuz.

Жителите на пацифичките држави Самоа и Кирибати први зачекорија во Новата година, во 11 часот по средоевропско време.