„Средноленд“ на градскиот плоштад „Македонија“

480

Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, на плоштадот „Македонија“ ја отвори средношколската манифестација „Средноленд 2024“, на која скопските средношколци ги претставуваат своите таленти преку музика, танц, ликовна и драмска уметност, фотографија и филм.

– По успешната реализација минатата година, кога за првпат се одржа оваа средношколска манифестација, продолжуваме со поддршката и мотивацијата на нашите талентирани средношколци да ги промовираат своите способности во повеќе области од културата. „Средноленд“ веќе стана препознатлива манифестација, одраз на средношколската безгрижност, младост и свет на искрени пријателства. Се надеваме дека публиката во наредните денови ќе ужива во богатата и разновидна културно-забавна програма креирана од вредните ученици од средните училишта на Град Скопје – информираа од Град Скопје.

Настанот, кој е инициран од професори и од ученици од градските средни училишта, како повеќедневна средношколска манифестација, се одржува од 22 до 27 април, на повеќе локации во градот, и тоа на плоштадот „Македонија“, КИЦ, МКЦ и Градскиот парк – Лепеза.