Шестнаесетгодишник приведен поради лажна дојава за бомба во белградско средно училиште

54
Малолетнкот, според наодите на полицијата, на 29.мај испратил е-порака до училиштето во која навел дека во зградата е поставена екплозивна направа.
Тој е осомничен за предизвикување паника и неред.
Покрај кривичната пријава е изведен пред судија за малетници на Вишиот суд во Белград.