Ужасен инцидент во Мексико:Собирач на отпад застрелан со пиштол од вреќа за ѓубре

242

Собирач на ѓубре од мексиканската држава Сан Луис Потоси трагично и бизарно го загуби животот! Собирачот на ѓубре бил застрелан од наполнет пиштол од вреќа за ѓубре.

Замислете да живеете на место каде што криминалот со оружје е толку голем што луѓето случајно фрлаат наполнето огнено оружје во корпи за отпадоци каде што буквално можат да ги убијат собирачите на ѓубре.

Еден таков инцидент се случи на 16 октомври, во близина на градското собрание Риоверде, во Сан Луис Потоси, Мексико.

Група собирачи на ѓубре си ја вршеле работата кога се случила трагедија. Еден од мажите мирно собирал кеси со ѓубре и ги фрлал во задниот дел на камион за ѓубре, кога одеднаш се слушнал истрел од пиштол.

Неговите колеги се замрзнале на место и потоа почнале да ги бараат напаѓачите, но на повидок немало никаква опасност. Потоа го виделе човекот како лежи на тротоар.

Кога сфатиле дека еден од нив бил застрелан, другите чистачи повикале служба за брза помош, но иако службата пристигнала неколку минути подоцна, мажот ѝ подлегнал на прострелната рана набргу откако бил пренесен во медицинскиот центар Риоверде.

Според мексиканскиот весник „Ел Универзал“, смртта на мажот била предизвикана од куршум испукан од наполнет пиштол фрлен во една од кесите за отпад што ги собирал.

Експертите за криминологија веруваат дека чкрапалото на пиштолот случајно бил повлечен кога вреќата за ѓубре била фрлена во камионот. За жал, цевката била вперена директно во ѓубреџијата и тој бил смртно застрелан.

Властите сè уште го истражуваат овој случај со надеж дека ќе го пронајдат сопственикот на пиштолот и ќе го изведат пред лицето на правдата за нивното неодговорно располагање.