Стојанче Стоилов за коментаторот на МРТ2 е „играчот со број 5“/Видео

159

Македонските ракометари се натпреваруваат на Светското првенство во ракомет кое се одржува во Германија, a Македонската радио телевизија го пренесува настанот.

МРТ2 каналот со албански коментатор го бојкотира македонскиот ракометар Стојанче Стоилов.

Станува збор за уредникот на спортската редакција на албански јазик во МТВ, Мустафа Адеми, кој коментирајќи ги случувањата од Минхен во ниту еден момент не го изговорил името на капитенот на Вардар туку кога тој бил во центарот на вниманието за него го користел терминот „играчот со број пет“.

https://www.facebook.com/infosport.mk/videos/716243315422053/