Скопје и вечерва меѓу 10-те најзагадени градови во светот

180

Вечерва Скопје повторно е на листата на најзагадени градови во светот. Имено според индексот на загаденост Скопје е на деветто место на најзагадени градови во светот. На оваа листа се наоѓаат градови од Авганистан, Пакистан, Монголија.