Реконстуирано фудбалското игралиште во Влае

87

Жителите на Влае добија ново фудбалско игралиште.

-Игралиштето е комплетно реконструирно со вештачка трева и нови голови. Воедно, поставена е и заштитна ограда – соопштија од Општина Карпош.

Градежните работи ги изведуваше фирмата „Мастев“ ДООЕЛ – Скопје.

Од Општина Карпош информираат дека ова е едно од трите фудбалски игралишта, покрај оние во населбите Нерези и Карпош 4, кои беа пуштени во употреба  во изминатиот период.