По повеќе од 50 години: Американско летало се враќа на Месечината

116
Компанија со седиште во Хјустон ќе се обиде да се обиде да ја приземји на Месечината првото американско летало по 50 години, во согласнот со настојувањата на НАСА да им го трасира патот на комерцијалните леталаза враќање на астронаутите на сателиот на Земјата до крајот на деценијата. Ако се се одвива според планот, компанијата Интуитив машинс во 0:24 часот полека ќе го спушти својот шестоаголен ледендер Одисеј во близина на јужниот пол на Месечината.