Почина младиот фудбалер повреден во тепачка во Германија кој се бореше за живот

92
Франкфуртската полиција наведе во соопштението дека во следните денови ќе биде објавена обдукцијата.
Исто така, полицијата наведе дека 16-годишниот играч на францускиот тим кој е обвинет за напад останува во притвор.
Тепачката меѓу играчите од тимот од Берлин и францускиот тим изби во неделата, а полицијата претходно соопшти дека жртвата се здобила со удар во предниот дел на главата или вратот.
„Итна медицинска помош му е укажана на местото на нереќата и тој е префрлен во б болница“, соопшти претходно полицијата.
Точните околности за тепачата и понатаму се истражуваат. Полицијата ги замоли сведоците кои имаат видео снимка од инцидентот да им се обратат.